صدور پلاک گذر موقت در مرز باجگیران آغاز شد
کار شماره گذاری و صدور پلاک گذر موقت در مرز باجگیران شهرستان قوچان به عنوان نخستین گذرگاه مرزی فعال در خراسان رضوی آغاز شد.

رئیس پلیس راهور خراسان رضوی ظهر امروز مراسم افتتاح شمارهگذاری خودروهای وارداتی از گمرک باجگیران و اختصاص پلاک گذر موقت به این وسایط نقلیه با اشاره بهشمارهگذاری خودروهای وارداتی از گمرک باجگیران؛ گفت: از این پس علاوه بر مردم منطقه و سایر هموطنان، بر روی وسایط نقلیه زائرین مسلمان و همچنین جهانگردان و توریستهایی که از مرز باجگیران وارد ایران میشوند، پلاک گذر موقت نصب میشود.
محمد باقر سلیمی کوچی با یادآوری این موضوع که نگاه عامیانه مردم بهپلیس راهنمایی و رانندگی تنها قبض جریمه وامرو نهی کردن در حوزه حملونقل و ترافیک است؛ افزود: خدمات گستردهای توسط پلیس راهور بهمردم ارائه میشود، بهطوریکه در خراسان رضوی طی یک سال قریب به 400 هزار خدمت در حوزه شمارهگذاری و صدور گواهینامه صورت میگیرد.
وی یادآور شد: طی یک سال گذشته در قوچان قریب به 3 هزار نو از انواع گواهینامه رانندگی صادر شده و بیش از 5 هزار خدمت شمارهگذاری در حوزه تعویض پلاک و خدمات حوزه فنی مهندسی ارائه شد و در کنار حوزه ترافیکی کنترل خدمات، عبور و مرور و رسیدگی بهتصادفات نیز انجام شده است.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی با بیان اینکه پلاک گذر موقت خدمت فوقالعادهای است که از امروز بهصورت نمادین در قوچان افتتاح شده و پلیس راهور این شهرستان این خدمت را بهمتقاضیان ارائه میدهد؛ تصریح کرد: پیش از این متقاضیان این خدمت باید پس از ورود بهکشور از مرز باجگیران مسیر بیش از 250 کیلومتری تا مرکز استان را طی کرده و این خدمت را دریافت میکردند.
سلیمی کوچی با اشاره بهاین مطلب که برخی از افراد نیز بعضی مسیرشان بهسمت مشهد نبود و بالاجبار باید برای دریافت پلاک گذر موقت این مسیر را طی میکردند؛ ادامه داد: این قضیه هم خطرات جاده و حوادث رانندگی و هم نارضایتی در این حوزه را داشت و هم وجود مسائل امنیتی و مشکلات دیگر نیز دور از ذهن نبود.
وی با بیان اینکه طی هماهنگیهای انجامشده با مرکز، سه مرز سرخس، باجگیران و تایباد پیشنهاد شد که موافقتهای لازم با قوچان و سرخس صورت گرفته است؛ خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم در این زمینه اندیشیده شد و پس از ارائه آموزشهای لازم بهکارشناسان، زیرساختهای فنی و سازمانی برای ارائه خدمت بهمتقاضیان در قوچان تأمین شده است.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی با تأکید بر اینکه امنیت یک پدیده اجتماعی و عمومی است و تأمین و حفظ آن هم نیاز بهعزم جمعی ملی و عمومی دارد؛ یادآور شد: پلیس راهور در تأمین امنیت بهویژه در حوزه ایمنی، ترافیک و حوادث رانندگی نقش مهمی دارد و باید با تعامل دستگاهی در پیشبرد شاخصهای امنیتی موفق بود.
سلیمی کوچی بابیان اینکه طی هفت ماه سال جاری کاهش 12 درصدی در تلفات ناشی از حوادث جادهای در استان رخ داده، اما این رقمها همچنان نگرانکننده بوده، چون از دست دادن یک نفر هم زیاد بوده و غیرقابلجبران است؛ اظهار کرد: امروزه در استان و سطح معابر شهری و برونشهری، گروه موتورسیکلت و عابران پیاده پرخطرترین و آسیبپذیرترین گروه بهشمار میآیند که همخانواده و هم اجتماع را علاوه بر خود فردی دچار مشکل میکنند.
وی با اشاره بهتحلیل کارشناسان پلیس راهور در میان 200 موتورسوار در خراسان رضوی که حادثه داشتند؛ گفت: 80 درصد این افراد متأهل و میانگین سنی زیر 40 سال دارند که دارای یک یا دو بچه زیر 10 سال هستند و 93 درصد علت مرگومیر در این حوادث ضربه بهسر و منشأ آن نیز عدم استفاده از کلاه ایمنی است.
رئیس پلیس راهور خراسان رضوی با اشاره بهاین موضوع که استفاده از ابزار ساده و ارزانی همچون کلاه ایمنی میتواند بهکمتر آسیب دیدن کمک کند؛ تصریح کرد: عابریم پیاده هم پرخطر هستند که نقش آموزش، فرهنگسازی، نظارت خانوادهها بر کودکان و افراد کهنسال مهم است.
سلیمی کوچی بیان کرد: نقش سازمانهایی که وظیفه ایمنسازی در معابر را بر عهده دارند با ایجاد گذرگاههای امن و استفاده از تکنیکهای مدیریت سرعت در معابر شهری، پلهای عابر پیاده، زیرگذرها و فضاهای تردد امن عابر برای کمتر در معرض خطر بودن هم از وظایفی است که باید سازمانهای متولی همچون شهرداری، دهیاری و راه و ترابری مدنظر قرار دهند.
- ۹۷/۰۷/۲۸